Pieni korallieläimen toukka asettuu sopivan paikan löytäessään aloilleen ja alkaa rakentamaan itselleen korallipalatsia. Lämpimän veden korallit viihtyvät trooppisilla rannikkoalueilla, jossa valo kimaltelee kirkkaan ja lämpimän veden läpi paljastaen korallien häikäisevän väriloiston. Riuttojen suojissa elää tuhansia eri kalalajeja, sienieläimiä, meduusoja, katkarapuja, rapuja, hummereita, nilviäisiä, piikkinahkaisia, merikilpikonnia, merikäärmeitä sekä merihevosia. Miljoonat ihmiset saavat elinkeinonsa koralliriutoilta, mutta samaan aikaan ihminen on koralliriuttojen suurin uhka. Ilmastonmuutos, liikakalastus, rannikkorakentaminen, laivaliikenne, vesien saastuminen ja hallitsematon turismi ovat pelottavia esimerkkejä riuttojen ekosysteemiä uhkaavista tekijöistä.

Ravintola Rugosan merivesiakvaariossa pääsee sukeltamatta ihailemaan merten salattuja ihmeitä ja pienen koralliriutan elämää. Haluamme muistuttaa ihmisiä luonnon uskomattomasta kauneudesta ja arvoituksista, joita meidän tulisi suojella korvaamaattomina ihmeinä. Akvaariomme kalat ovat kasvatettuja eikä niitä ole kalastettu riutoilta. Nimi Rugosa tulee jo aikoinaan sukupuuttoon kuolleelta sarvikorallilajilta. Huhtikuussa Stretch PROfix Oy:n  Jevgeni ja Roman (vinyylikatto.fi) kiinnittivät ravintolan seinälle suuren koralliriutta aiheisen kuvan. Nyt ravintolan akvaariopäädyssä ruokailessaan voi kuvitella itsensä pieneksi merihevoseksi merenalaiseen atolliravintolaan ruokailemaan, keskelle koralliriuttojen arvoituksellista ja ihmeellistä merenalaista elämää.