Sipoolaiselta luomutilalta Lauttasaareen
Ravintola Rugosan omistaja Milka on tullut Sipoon Majvikissa sijaitsevan biodynaamisen maatilan vierestä Lauttasaareen tuomaan uusia tuulia saaren ruokakulttuuriin. Maailman keittiöistä inspiraationsa hakeneet ateriat on suunniteltu miellyttämään monenlaisia makuhermoja.
Milka on koulutukseltaan puutarhuri ja yrittäjä, jonka intohimona lähes parinkymmenen vuoden ajan on ollut hyötykasvien kasvatus. Hän on toiminut puutarha-alan yrittäjänä sekä sekä useissa erilaisissa luottamustehtävissä liittyen pääosin maatalouteen ja ympäristöön. Yrittäminen on Milkalle luonnollinen elämäntapa.
Rugosan kokki Alim on työskennellyt korkeatasoisissa hotelleissa ja kansainvälisissä ravintoloissa sekä ulkomailla että Suomessa jo parikymmentä vuotta. Nyt hän toteuttaa vuosien aikana saamallaan kokemuksella omia ideoitaan Ravintola Rugosassa.
Ravintolan tilat
Lauttasaaren valitsimme ravintolamme paikaksi, koska se on merellinen kaupunginosa, jossa rannikko ja avomeri kohtaavat. Lauttasaari sijaitsee omassa luonnonläheisessä rauhassaan, syrjässä ydinkeskustan hälinästä ja kiireestä, mutta kuitenkin aivan sen tuntumassa helppojen kulkuyhteyksien päässä.
Viherkasveilla sisustettu ja suuren merivesiakvaarion piristämä ravintolatilamme luo rauhallisen ja kiireettömän tunnelman.
Tilamme soveltuvat helposti myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Ravintolassamme on yhteensä 90 asiakaspaikkaa. Vuokraamme tilat ja järjestämme tarjoiluja sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Meillä voitte järjestää yritystilaisuudet ja perhejuhlat viihtyisässä ympäristössä.
Rugosan keittiöstä
Puuhiiliuuni antaa oman savuisen viimeistelynsä tuoreille ja luonnollisille mauille. Ammattitaidolla käsitellyt laadukkaat raaka-aineet ja niiden ominaislaatuja kunnioittava harkittu maustaminen, yhdistettynä puuhiiliuunissa kypsentämiseen, ovat peruselementtejä, joiden pohjalta Rugosan makumaailma muodostuu.
À la carte -listaltamme löydät aitoja makuja kautta maailman, unohtamatta kotimaista lähiruokaa.
Lounasaikaan noutopöytämme notkuu herkkuja joka arkipäivä. Seisovasta pöydästä löytyvät raikkaat salaattiainekset alkuruoan kokoamiseen ja lämpimän ruoan vaihtoehtoina on tarjolla joka päivä lihaa, kalaa sekä kasvisruokaa. Sushi on noutopöytämme vakiovaihtoehtona aina arkisin. Jälkiruokakahvi tai tee kuuluvat luonnollisesti buffet-lounaaseen.
Juhlapäiville suunnittelemme omat menut tai brunssit.
Ympäristö huomioiden
Toiminnassamme tukeudumme ympäristöystävällisiin arvoihin ja haluamme olla aidosti rehellinen, ihmisistä ja ympäristöstä välittävä yritys.
Yrityksemme on Suomen Luonnonsuojeluliiton yritysjäsen. Haluamme osallistua luonnon ja vesistöjen suojelutyöhön tukemalla järjestöjä, jotka tekevät aktiivisesti työtä näiden arvokkaiden elinympäristöjen suojelemiseksi.
Hyvät verkostot luomutuottajiin auttavat meitä löytämään parhaimmat ja puhtaimmat raaka-aineet.
Kaikki käyttämämme pesuaineet ovat mikromuovittomia ja ympäristöystävällisyyden perusteella valittuja. Ympäristöstä huolehtiminen kuuluu jokapäiväiseen toimintaamme.